Muradi Güler, 1960 yılında Bayburt'un Rüştü Köyü'nde doğmuştur. Bayburtlu olan Güler'in, Gümüşhane Kılıçören köyü ile de yakın akrabalıkları bulunmaktadır. Evli ve iki çocuk babası olan Muradi Güler, kızının evlenmesinin ardından bir torun sahibi olmuştur. Akrabalarının büyük bir kısmı Kağıthane Sanayi Mahallesi ve Gültepe civarlarında yaşamaktadır. Muradi Güler, akrabalarını kendi camiasına dahil etmemiştir. Muradi Güler, küçük yaşta Bayburt'tan İstanbul'a göç etmiştir. İstanbul'da, Kağıthane Sanayi'nde akrabalarının yanına yerleşmiş ve Gültepe ile Çeliktepe bölgelerinde yaşamıştır. Bu yıllarda ülkücü hareket ile tanışmış ve bu teşkilatlarda yer almıştır. Genç yaşlarda çevresindeki insanlar tarafından sevilen ve saygı duyulan biri olmuştur. Bu dönemde sağcı ve solcu gruplar arasındaki çatışmalarda da bulunmuştur. Daha sonra hapse giren Muradi Güler, Sağmalcılar Cezaevi'nden 13 arkadaşıyla firar etmiştir.

Muradi Güler yaşıyor mu?

Gençlik yıllarında Alaattin Çakıcı ile yakın bir dostluk kurmuştur. İkili, benzer fikir ve düşünce yapıları nedeniyle genç yaşta arkadaş olmuşlardır. Medyada sıkça yer alan bu iki isim, devlet adına çeşitli operasyonlarda bulunmuşlardır. Eski MİT daire başkanı Mehmet Eymür'ün yazdığı kitaplarda da bu ikilinin adı geçmektedir. Hükümetlerin değişmesiyle birlikte, Muradi Güler ve Alaattin Çakıcı yeni yönetimlerle uyumsuzluk yaşamış ve tutuklanma kararları çıkmıştır. Bunun üzerine ikili, Avrupa'ya kaçmış ve burada kaçak hayatı sürdürmüştür.

Muradi Güler Kimdir Simdi Nerede Yasıyor Mu

Muradi güler şimdi nerede?

Muradi Güler ve Çakıcı, Avrupa'da kırmızı bültenle aranıyordu. 1998 yılında, bir ihbar sonucu Fransa'nın Nice kentinde yakalanmışlardır. Yanlarında Aslı Ural da bulunmaktaydı. Üçlü, Fransa'da yargılanarak 1.5 yıl hapis cezası almış ve ardından Türkiye'ye iade edilmiştir. Türkiye'de gerçekleştirilen davalara Meral Akşener, Erol Evcil, Eyüp Işık ve birçok siyasetçi katılmıştır. Bu siyasetçilerin davaya neden katıldıkları ve Muradi Güler ile nasıl bir bağlantıları olduğu ise hâlâ tam olarak bilinmemektedir.

Kaynak: Haber Merkezi