Deneysel Tıp Enstitüsü"nün (İn-Vitro ve İn-Vivo Lab) kurucusu ve yöneticisi olan Oytun Erbaş kimdir? Sorusu son zamanlarda sıkça araştırılıyor. Aynı zamanda doktor olan Oytun Erbaş'ın ne doktoru olduğu da araştırılan konular arasında. Rahatsız olduğu iddiaları bulunan Oytun Erbaşın hastalığı da sorulan  sorular arasında yer alıyor. Bu soruların cevapları ise haberimizin devamında yer almakta. 

Oytun Erbaş Kimdir? 

Oytun Erbaş, 15 Kasım 1978 tarihinde İzmir'de doğmuştur. İlk, orta ve lise eğitimini İzmir'in Ödemiş ilçesinde tamamlamıştır.

Oytun Erbaş Kmdir Hastalığı Ne Otizm

Oytun Erbaş ne doktoru?

Oytun Erbaş, 2001 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden dönem ikincisi olarak mezun olmuştur. Tıpta Uzmanlık Sınavı'nda (TUS) yedi kez ilk 10'a girme başarısı göstermiştir. İç Hastalıkları, Radyoloji, Fizyoloji ve Deneysel Tıp, Sinirbilim (Neuroscience) Anabilim Dallarında, 2001-2012 yılları arasında araştırma görevlisi olarak çalışmıştır. Kasım 2012'de Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Fizyoloji ve Deneysel Tıp alanında uzman olmuştur.

Oytun Erbaş Otizm hastası mı?

Mayıs 2013-Aralık 2014 tarihleri arasında Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Yardımcı Doçent olarak görev yapmıştır. Ocak 2015'ten itibaren Demiroğlu Bilim Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde çalışmaktadır. Demiroğlu Bilim Üniversitesi'ne ait Gebze-Türkiye'de bulunan "Deneysel Tıp Enstitüsü"nün (İn-Vitro ve İn-Vivo Lab) kurucusu ve yöneticisidir.

Mayıs 2018'de Fizyoloji ve Deneysel Tıp alanında Doçent Dr. unvanını almıştır. Oytun Erbaş, iyi derecede (C1) İngilizce bilmektedir ve bekardır. Oytun Erbaş, oksitosin ve nöroproteksiyon konularında uluslararası alanda tanınan bir uzmandır. Otizm tedavisinde yeni tedavi ajanlarını literatüre kazandırmıştır. İnflamasyon ve davranış, diyabet ve metabolik sendrom da diğer çalışma alanları arasındadır.

Amerika Birleşik Devletleri Illinois eyaletinde "Experimental Medicine" ve Türkiye'de "Cephalink" adlı laboratuvarların kurucusudur. Yaptığı deneysel çalışmalarla, 2013 yılında Uluslararası Otolojik Cerrahi Derneği’nden Kulak Burun Boğaz Hastalıkları dalında "Politzer Ödülü" ve Avrupa Ortopedi ve Travmatoloji Derneği’nden "Jacques Duparc Ödülü"nü almıştır. Ayrıca ulusal kongrelerde onlarca en iyi proje ve en iyi sözlü bildiri ödülleri kazanmıştır.

Uluslararası indekslerde (SCI ve SCI-E) dizinlenen dergilerde 100’den fazla bilimsel makalesi yayınlanmıştır.

Otun Erbaş Youtube Oytun Erbaş Kimdir Oytun Erbaş Randevu Oytun Erbaş Otizm

Oytun Erbaş kaç yaşında?

Oytun Erbaş, İstanbul Bilim University Florence Nightingale Journal of Medicine, İstanbul Bilim University Florence Nightingale Journal of Transplantation ve kendisine ait Journal of Experimental and Basic Medical Sciences dergilerinin editörüdür. Oytun Erbaş'ın temel amacı, psikiyatrik ve nörolojik hastalıklar, özellikle otizm, için Türkiye'den bilim üretmektir. Bu alanda yaptığı çalışmalarla ulusal ve uluslararası bilim camiasında önemli katkılarda bulunmayı hedeflemektedir. 15 Kasım 1978 tarihinde İzmir'de doğmuştur. Şu anda 46 yaşındadır.

Kaynak: Haber Merkezi