Jennie Kim

Jennie Kimdir?

Jennie, 16 Ocak 1996 doğumlu Güney Koreli şarkıcı, rapçi ve oyuncudur. Güney Kore'de doğup büyüyen Jennie, eğitim için Yeni Zelanda'ya gitmiş ve 2010 yılında ülkesine dönmüştür. Ağustos 2016'da, YG Entertainment tarafından kurulan Blackpink adlı kız grubunun ilk üyesi olarak sahneye çıkmıştır. Kasım 2018'de, Jennie solo çıkışını "Solo" adlı teklisiyle yapmış, bu şarkı Gaon Digital Chart ve Billboard Dünya Dijital Şarkılar listelerinde birinci olmuştur. "Solo", YouTube'da en çok görüntülenen K-pop solo kadın şarkısı olarak dikkat çekmiştir.

Jennie Nereli Kaç Yaşında

Jennie kaç yaşında? Nereli?

Jennie, 16 Ocak 1996'da Seul, Güney Kore'de doğdu. 9 yaşında ailesi tarafından Yeni Zelanda'daki ACG Parnell College'e gönderildi. 2006 yılında MBC belgeseli "English, Must Change To Survive"'da yer aldı. Jennie, 2010'da Güney Kore'ye döndü ve YG Entertainment'ta 5 yıl 11 ay stajyerlik yaptı. 2012 yılında Lee Hi'nin "Special" şarkısında ve G-Dragon'un "That XX" müzik videosunda yer aldı. 2016'da BLACKPINK’te ana rapçi ve lider vokalist olarak çıkış yaptı.

Jennie Kaç Yaşında Nasıl Ünlü Oldu

Jennie Nasıl Ünlü Oldu?

2018'de solo kariyerine başlayan Jennie, "Solo" ile büyük bir başarı yakalayarak 25 Kasım 2018'de Inkigayo'dan ilk ödülünü kazandı. Şarkısı, 20 Mart 2023'te 900 milyon izlenmeye ulaştı. Jennie, Instagram'da en çok takipçiye sahip Koreli idol olarak bilinir. Ocak 2018'de Harper's Bazaar dergisinin ilham perisi seçilen Jennie, Mart 2019'da Chanel'in uluslararası elçisi oldu. 2021'de, Jennierubyjane Official YouTube kanalı 7 saatte 1 milyon abone kazanarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi. 2023'te, Calvin Klein ile ilk kapsül koleksiyonunu çıkardı ve 1 saniye içinde tüm kıyafetleri satıldı. Karl Lagerfeld tarafından seçilen son Chanel elçisi olarak Met Gala'da dikkat çekti. Ayrıca, Porsche'ın Sonderwunsch programı kapsamında kendi kişisel otomobilini tasarladı.

Jennie Şarkıları

Jennie Şarkıları

Jennie, Haziran 2022'de, The Weeknd ve Lily-Rose Depp'in başrol oynadığı "The Idol" dizisinde oyunculuk kariyerine başladı. 23 Haziran 2023'te The Weeknd ve Lily-Rose Depp ile birlikte "One of the Girls" şarkısını yayınladı ve dünya çapında zirveye yerleşti. Jennie Kim, müzik ve modadaki başarısıyla global bir etki yaratmaya devam ediyor.

Jennie Kim Öldü Mü Nasıl Ünlü Oldu

Jennie Öldü Mü?

Blackpink grubu üyelerinden Jennie'nin sağlık durumu merak ediliyor. Grubun vokalistiyle ilgili zaman ölüm haberi gündeme geliyor. Ancak Blackpink Jennie Kim ile ilgili yer alan iddialar asılsız çıktı. Ayrıca sağlık sorunlarına yönelik de herhangi bir açıklama gelmedi. Dünyaca ünlü grubun vokalisti Jennie ve diğer üyeleri Jisoo, Rose ve Lisa'nın hayatta olduğu biliniyor. Blackpink müzik ve sahne çalışmalarıyla hayranlarının karşısına çıkmaya devam ediyor.

Kaynak: Haber Merkezi