Yıldız Holding’in şirketleri

1944 yılında İstanbul’da bisküvi üretimi ile başlayan Yıldız Holding’in hikayesi, bugün 300’den fazla markasıyla 5 kıtada 4 milyar insana ulaşan bir başarıya dönüştü. Başarının ardından, Türkiye'nin gıda ve atıştırmalık sektöründeki öncüsü olan Yıldız Holding'in sahibi ve ortakları araştırılmaya başlandı.  Uluslararası arenada ülkemizi temsil eden Yıldız Holding ortakları bisküvi, çikolata, dondurulmuş gıda ve ambalaj üretimindeki başarılarıyla isimlerinden çokça söz ettiriyor.

Yıldız Holding, Türkiye'de 80 bin çalışanıyla ve 46 fabrikasıyla bisküvi, çikolata, dondurulmuş gıda ve ambalaj üretiminde geniş bir yelpazeye sahip. Ekonomik katkı, istihdam ve ihracat alanlarında çıtayı yükselterek, sosyal dayanışma ve sürdürülebilirlik ilkelerine odaklanıyor.

Yıldız Holdingin sahipleri kim?

Yıldız Holding, yönetim kurulu kadrosuyla dikkatleri üzerine çekiyor. Özellikle de Ülker çikolata fabrikası hizmet ağını her geçen gün yeniliyor. Peki Ülker kimin ve Yıldız Holding Sahibi Ali Ülker'in ortakları kimler? işte tüm bu soruların cevapları haberimizin devamında yer alıyor.

Ali Ülker Yıldız Holding Kimin

Ali Ülker ve Yönetim Kadrosu

1969 doğumlu Ali Ülker, 1985 yılında Ülker Gıda'da başlayan kariyerinde, 2020’de Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı olarak atanmıştır. Pazarlama ve inovasyon konularında güçlü bir birikime sahip olan Ülker, gençlere danışmanlık yapmayı ve spor ile seyahat etmeyi seviyor.

Mehmet Tütüncü Yıldız Holding Kimin

Mehmet Tütüncü’nün Yıldız Holding’deki Rolü

1963 doğumlu Mehmet Tütüncü, 1981’de iş hayatına başlamış ve 1996 yılında Ülker Gıda'da görevine başlamıştır. 2018’den itibaren Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı ve CEO’luk görevlerini yürütmektedir. Gıda ve içecek sektörlerinde geniş deneyime sahip olan Tütüncü, birçok ulusal ve uluslararası kuruluşta yer alıyor.

Yıldız Holding Sahibi Kim

Gökhan İzmirli ve Yıldız Holding

Gökhan İzmirli, 1998’de kariyerine başlamış ve 2018 yılında Yıldız Holding'e katılmıştır. Şu anda Global İç Denetim ve Risk Yönetim Başkanı olarak görev yapmakta olan İzmirli, denetim ve risk yönetimi alanında deneyim sahibidir.

Yıldız Holding Yahya Ülker Kim

Yahya Ülker kimdir?

2016 yılında Koç Üniversitesi'nden mezun olan Yahya Ülker, 2018’de Yıldız Holding’e katıldı. Dönüşüm ve Teknoloji Lideri olarak görev yapan Ülker, girişimcilik ve teknoloji alanlarında önemli projelere imza atmaktadır.

Salman Amin Kim Yıldız Holding Kimin

Salman Amin kimdir?

Salman Amin, PepsiCo ve SC Johnson’da önemli görevler üstlendikten sonra, 2019 yılında pladis CEO’su olarak atanmış ve 2023’te Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi olmuştur. Pazarlama ve iş geliştirme alanlarındaki tecrübesiyle tanınmaktadır.

Birleşik Krallık’tan Simon, gıda perakendeciliği ve kurumsal yatırım danışmanlığı alanlarında geniş deneyime sahiptir. Yıldız Holding’in uluslararası faaliyetlerinde önemli rol oynamaktadır.

Kaynak: Haber Merkezi