Eşi ile olaylı boşanma süreci medyaya yansıyan Besim Tibuk, nafaka çekişmesinde de istediğini aldı. Bunun üzerine Tibuk'un kim olduğu merak edilmeye başlandı.

Besim Tibuk Kimdir?

Besim Tibuk, 1945 yılında Rize'nin Fındıklı ilçesindeki Arılı köyünde dünyaya geldi.

Besim Tibuk Serveti Ne Kadar

İlköğrenimini Murgul'da tamamlayan Tibuk, ortaöğrenimini Kars, Artvin ve İzmit'te sürdürdü. 1962 yılında kazandığı AFS bursu ile Amerika Birleşik Devletleri'ne giderek lise eğitimini burada tamamladı. 1968 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun olduktan sonra İşletme İktisadi Enstitüsü'nde yüksek lisans yaptı.

Besim Tibuk Net Holding

Besim Tibuk Serveti

Besim Tibuk, iş yaşamına 1964 yılında turizm sektöründe tercüman rehber olarak başladı. Birçok seyahat acentesinde müdürlük yaptıktan sonra, 1974 yılında kendi şirketi olan Net Turizm'i kurarak önemli bir girişime imza attı. Ayrıca, Net Holding, Net Mağaza A.Ş, Turistik Tesis İşletmeciliği, Kosmos Turizm, Net Konaklama, Net Yapı gibi birçok şirkette hissedarlık yaptı. Tibuk, iş dünyasında Netpark, Net Turizm Yayıncılık, Inter Turizm, Merit A.Ş, Netel, Halikarnas A.Ş, Loytaş, Akarnet, Side Turizm, Netsel, Sunyat Marina İşletmeciliği, Bazaar 54, Keskin Color, Rom Reklam, Aris, Net Corp, Galeri Istanbul Halı, Teras Tur, Nega Turizm, Egenet ve Megavizyon gibi çeşitli şirketlerde de faaliyet gösterdi.

Besim Tibuk Mal Varlığı

Brdim Tibuk Liberal Demokrat Parti

Siyasette de aktif olan Tibuk, Demokrat Parti'nin kurulmasında büyük rol oynadı ve İstanbul İl Başkanlığı'nda çeşitli görevlerde bulundu. 26 Temmuz 1994'te arkadaşlarıyla birlikte Liberal Demokratik Parti'yi (LDP) kurdu. Ancak, partinin seçimlerde düşük oy alması üzerine genel başkanlıktan istifa ederek bu görevi Ercan Çalı'ya devretti.

Kaynak: Haber Merkezi