Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yapılan açıklamada, Alp'in şehit olduğu haberi paylaşıldı.

Habip Murat Alp Şehit Oldu

Milli Savunma Bakanlığı, 7 Ağustos 2024 tarihinde yaptığı açıklamada, Pençe-Kilit harekat bölgesinde gerçekleştirilen arama-tarama faaliyeti sırasında Piyade Astsubay Çavuş Habip Murat Alp'in açılan taciz ateşi sonucunda şehit düştüğünü duyurdu. Bakanlık, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda, hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz" ifadelerine yer verdi.

Şehit

Bakan Güler'in Taziye Mesajı

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, şehit Habip Murat Alp için taziye mesajı yayımladı. Güler, mesajında şöyle dedi:

"Kahraman silah arkadaşımız, 7 Ağustos 2024 tarihinde şehit olmuştur. Kahraman şehidimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet; kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim"

Şehit Habip Murat Alp

Habip Murat Alp Kimdir?

Habip Murat Alp, MSB bünyesinde görev yapan kahraman bir Türk askeriydi. Türk ordusunda,  Piyade Astsubay Çavuş olarak görev yapmaktaydı.

Habip Murat Alp

Habip Murat Alp Nerelidir?

Habip Murat Alp, Kırşehir'in Çiçekdağı ilçesinde dünyaya gelmiştir. Şehidin babası Ömer Alp, pandemi döneminde vefat etmiştir. Acı haberin ulaştığı ilk isim ise annesi ise Bahriye Alp'tir.

Kaynak: Haber Merkezi