İhsan Hızarcı Kimdir?

İhsan Hızarcı'nın, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen iki yıllık kapsamlı bir soruşturma sonucunda, Hızarcı'nın suç örgütü lideri olduğu öne sürüldü. Soruşturma kapsamında Hızarcı'nın da aralarında bulunduğu 24 şüpheli hakkında dava açıldı.

İhsan Hızarcı nereli?

İhsan Hızarcı ve suç örgütü liderliğine dair iddialar, 2022 yılında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma ile gündeme geldi. Başsavcılık, Hızarcı'nın da dahil olduğu 24 şüpheli hakkında tefecilik, nitelikli yağma, zorla senet imzalatma ve tehdit gibi suçlarla ilgili dava açtı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Hızarcı ve 20 adamını 2022 yılında gözaltına aldı. İlk tutuklama kararının ardından kısa süre içinde tahliye edilen Hızarcı, "kuvvetli suç şüphesi" ve "delilleri karartma ihtimali" gerekçesiyle yeniden tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Davanın şu anki süreci Ankara 35. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediyor.

Ihsan Hızırcı

İhsan Hızarcı operasyonu

Soruşturma kapsamında, İhsan Hızarcı'nın talimatıyla getirilen el bombası ve silahlar ele geçirildi. Operasyon sırasında, 499 adet AK-47 fişeği, bir MKE yapımı el bombası ve çeşitli silahlar bulundu. Hızarcı ve adamlarının tahliye olduktan sonra da suç işlemeye devam ettikleri iddia ediliyor. Ankara Barosu'na kayıtlı avukat Burcu Üçyıldız, İhsan Hızarcı'nın kendisini öldürmesi için silahlı bir adam tuttuğunu iddia etti. Üçyıldız, bu iddiasını Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Şube Müdürlüğü'nde ifade veren bir kişinin beyanlarına dayandırarak suç duyurusunda bulundu.

Kaynak: Haber Merkezi