İsmail Haniye'ye Suikast Nasıl yapıldı? Görüntüleri var mı?

Hamas lideri İsmail Haniye'ye yönelik suikastın detayları gün yüzüne çıkmaya başladı. Haniye'nin İran'ın başkenti Tahran'da bulunduğu konutta yapılan suikastte, F-35 uçakları kullanıldı. Suikast, yerel istihbarat ajanları tarafından gerçekleştirilen bir sızma baskın ile yapıldı. Saldırı sonucunda Haniye'nin yaşamını yitirdiği öğrenildi. Olayın ardından suikastin nerede ve nasıl yapıldığı merak konusu oldu. Hamas lideri İsmail Haniye'ye yapılan suikastın görüntüleri henüz ortaya çıkmadı. gelişmeler takip edilmektedir.

Kim Öldürdü Haniye

İsmail Haniye'nin Son Görüntüleri

Hamas’tan yapılan açıklamada, İsrail ordusu tarafından Tahran'daki konutuna düzenlenen hava saldırısında Haniye'nin hayatını kaybettiği ifade edildi. İran Devrim Muhafızları Ordusu'ndan yapılan açıklamaya göre, Haniye ve korumalarının Tahran’daki evinde bulunduğu belirtildi. El-Arabiya gazetesi, Haniye'nin çarşamba sabahı saat 02.00 civarında öldüğünü bildirdi.

Haniye'nin Tahran'ın kuzeyinde, Devrim Muhafızları Ordusu'nun korumasındaki gaziler için hizmet veren bir konutta, 02.00 sularında havadan atılan bir mermi ile hedef alındığını duyurdu. Suikast sonrası Haniye’nin son görüntüleri de medyada yer aldı.

Haniye Nasıl Öldü Suikast

İsmail Haniye Kimdir? İsmail Haniye Arap mı?

İsmail Haniye, 1963 yılında Gazze Şeridi'nde doğdu. Ailesi, 1948 Arap-İsrail Savaşı sırasında Aşkelon'dan kaçarak mülteci oldu. 1987 yılında Gazze İslam Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra, 1989'da I. İntifada'ya katıldığı ve Hamas üyesi olduğu gerekçesiyle tutuklandı. 1992'de serbest bırakıldıktan sonra, İsrail tarafından Güney Lübnan'a sürüldü, ancak ertesi yıl Gazze'ye geri döndü. Haniye, uzun yıllar boyunca Hamas'ın önde gelen isimlerinden biri olarak bilindi.

Kaynak: Haber Merkezi