2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 13'üncü maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 2'nci, 3'üncü ve 7'nci maddeleri gereğince bazı üniversitelere yeni rektör atamaları yapıldı. Bu bağlamda ODTÜ'nün yeni rektörü de belli oldu. Birçok insan ODTÜ'nün yeni rektörü kim? sorusunu merak ediyor. İşte tüm bu sorularınızın cevabı ve daha fazlası haberimizin devamında yer alıyor.

ODTÜ'nün Yeni Rektörü Kim? 

Atama kararına göre ODTÜ'nün yeni rektörü Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil oldu. Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Rektörlüğü'ne atanmıştı. Ataması, Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile resmi hale geldi. Peki, Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil kimdir, nereli kaç yaşında, bakan yardımcısı mı? Kariyerinde hangi önemli adımları atmıştır? İşte detaylar...

Ahmet Yozgatlıgil Kaç Yaşında

Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil Nerelidir ve Kaç Yaşındadır?

Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil'in ODTÜ rektörü atanmasının ardından birçok kişi Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil kimdir? sorusunu soruyor. Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil, 1975 yılında Türkiye'de doğdu. Lisans ve yüksek lisans eğitimini ODTÜ Makina Mühendisliği Bölümü'nde tamamladı. Doktorasını 2005 yılında ABD'de Drexel Üniversitesi'nde enerji alanında tamamlayan Yozgatlıgil, akademik kariyerine ABD'de University of Maryland'de öğretim üyesi ve araştırmacı olarak başladı. 2007 yılında ODTÜ Makina Mühendisliği Bölümü'nde öğretim üyeliği görevine başladı ve 2019 yılında profesörlük unvanını kazandı.

Prof Dr Ahmet Yozgatlıgil Nereli Kaç Yaşında

ODTÜ'nün Yeni Rektörü Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil Bakan Yardımcısı mı?

Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil, NASA, NIST ve Argonne National Laboratory gibi prestijli kuruluşlarla işbirlikleri gerçekleştirdi. Ayrıca, ODTÜ'de çeşitli idari görevlerde bulundu. Nisan 2020'den itibaren TÜBİTAK Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü.

Ahmet Yozgatlıgil Odtü

ODTÜ'nün Yeni Rektörü Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil  hangi Bakanlıkta?

22 Haziran 2023 tarihinde Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı olarak atanan Yozgatlıgil, 16 Ağustos 2024 tarihinde ODTÜ Rektörü olarak yeni görevine başladı. Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil, bu yeni görevinde üniversitenin akademik ve idari yapısını güçlendirmeyi hedefliyor.

ODTÜ'nün Yeni Rektörü Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil Twitter X hesabı ne?

ODTÜ'nün yeni Rektörü Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil Twitter hesabına ulaşılamıyor. Hesaba tıklandığında "böyle bir hesap yok" uyarısı geldiği için ODTÜ'nün Yeni Rektörü Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil Twitter hesabı görülemiyor. ODTÜ'nün yeni Rektörü Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil kapalı olan Twitter hesabını yeniden açacak mı? bilinmiyor.

Whatsapp Image 2024 08 16 At 11.06.21

Kaynak: Haber Merkezi