Rümeysa Kadak'ın yaşamı ve siyasi kariyeri hakkındaki tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Rümeysa Kadak Kimdir?

İstanbul Milletvekili Rümeysa Kadak, Türkiye'nin genç ve dinamik siyasetçilerinden biridir.

Rümeysa Kadak Ailesi

Rümeysa Kadak Kaç Yaşında?

1996 yılında İstanbul'da doğan Kadak, eğitim hayatına Marmara Üniversitesi'nde öğretmenlik bölümünde başlamış, ardından İstanbul Üniversitesi'nde siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler alanlarında lisans eğitimini tamamlamıştır.

Rümeysa Kadak Ne Mezunu?

Akademik kariyerine Londra Üniversitesi'nin SOAS bölümünde küresel diplomasi üzerine yüksek lisans yaparak devam eden Kadak, aynı zamanda Oxford Üniversitesi'nde Yönetici İşletme Yüksek Lisansı (EMBA) eğitimi alarak, üniversitenin tarihindeki en genç öğrenci olarak kayıtlara geçmiştir.

Rümeysa Kadak Sevgilisi

Rümeysa Kadak TBMM

Rümeysa Kadak, siyasi kariyerine 21 Mayıs 2017'de AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde MKYK üyeliğine seçilerek başlamıştır. 2017-2018 yılları arasında AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığı'nda başkan yardımcılığı görevini üstlenen Kadak, 27. dönemde İstanbul Milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görev almıştır. Bu dönemde TBMM Başkanlık Divanı üyesi olarak da görev yapmıştır.

Rümeysa Kadak Şu An Ne Yapıyor

Gençlere Yönelik Projeler

Görev süresi boyunca Rümeysa Kadak, gençler ile karar mercileri arasında bir köprü kurmak amacıyla, gençlerin aktif katılımını sağlayan 7 farklı projeye liderlik etmiştir. Eğitim, gençlik, siyasal iletişim ve girişimcilik alanlarında aktif bir şekilde çalışan Kadak, gençlere yönelik projeleriyle adından sıkça söz ettirmiştir.

Rümeysa Kadak Kimdir Nerelidir

Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Kadak, uluslararası alanda da Türkiye'yi temsil eden önemli isimlerdendir. Eğitim ve kariyer hayatındaki başarılarıyla dikkat çeken Kadak, siyasette gençlerin sesi olmayı sürdürmektedir.

Rümeysa Kadak Ailesi

Rümaysa Kadak'ın özel hayatına ilişkin çok fazla detay bulunmamaktadır. 

Kaynak: Haber Merkezi