Sena Alkan, Sakarya'da 5 Ekim 1990 tarihinde doğdu. Eğitim hayatına Hacettepe Üniversitesi İngiliz Dili bölümünde başlayan Alkan, eğitimine İngiltere'de devam etti. Dil yetenekleri arasında İngilizce, Fransızca ve İtalyanca bulunuyor. Kariyeriyle adından söz ettiren Sena Alkan özel hayatıyla da merak konusu oluyor. Sena Alkan'ın eşi kimdir? sorusu sıkça soruluyor. Öncelikle kariyerine baktığımızda Sena Alkan, 2013 yılında Daily Sabah gazetesinde muhabirlik ve seyahat editörlüğü yaparak gazetecilik kariyerine adım attı. Ardından ATV ve A Haber kanallarında diplomasi muhabirliği yaptı. Daha sonra CNN Türk'te görev aldı ve sonrasında Habertürk'e geçti. Habertürk'te muhabirlik yaptıktan sonra Hafta İçi Haber Hattı programını sunmaya başladı. Sena Alkan'ın eşi kim? Boşandı mı? sorularının cevabı ise haberimizin devamında yer alıyor.

Sena Alkan'ın Eşi kim? 

Sena Alkan evlidir. Eşi, Avrupa Birliği Danışmanı olan Hüseyin Aktürk'tür.

Sena Alkan nerelidir?

Sena Alkan Sakarya doğumludur. Eğitim ve kariyer hayatını Türkiye'de ve İngiltere'de sürdürmüştür.

Sena Alkan Kimdir

Hüseyin Aktürk kimdir?

Hüseyin Aktürk, İzmir'de doğmuş ve ilk ile orta öğrenimini burada tamamlamıştır. 2000 yılında Birleşik Dünya Kolejleri Bursu'nu kazanarak Güney Afrika’daki Swaziland Krallığı'nda bulunan Waterford Birleşik Dünya Koleji'nde lise öğrenimini tamamlamıştır. 2003 yılında Davis Vakfı Bursu'nu kazanarak ABD’de bulunan Colby Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler, İktisat ve İşletme eğitimi almıştır. Proje yöneticiliği kariyerine Güney Afrika’da Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'ne bağlı Mpaka mülteci kampında başlayan Hüseyin Aktürk, çoğunluğu 1994 Rwanda soykırımından kaçan mültecilerin bulunduğu kampta bir yıl gönüllü hizmet vermiştir. Ayrıca, Güney Afrikalı sokak çocuklarını koruyucu ailelere yerleştirmeyi amaçlayan SACRO Projesi’nde de bir yıl görev almıştır. Hüseyin Aktürk, 2008 yılında Türkiye’ye dönerek Afrika konusundaki akademik çalışmalarına başlamıştır. Bu dönemde sahra-altı Afrika ile ilgili birçok rapor yayınlayan Aktürk, televizyon ve radyo kanallarında yorumcu olarak yer almıştır. 2009 yılında Irak Yerel Seçimlerinde Birleşmiş Milletler seçim gözlemcisi olarak Al-Hillah, Kerbela ve Babil bölgelerinde bulunmuştur. Türkiye’ye döndükten sonra Avrupa Birliği tarafından finanse edilen en büyük sosyal proje olan İç Göç Entegrasyon Projesi’nde uzman olarak çalışmıştır. 2010 yılında AB Akademi Ltd. Şti.'yi kuran Hüseyin Aktürk, bu şirket ile Türkiye’nin önde gelen vakıf, dernek ve üniversitelerine danışmanlık hizmeti vermiştir. AB Akademi, Türkiye’de en çok Proje Döngüsü Yönetimi eğitimi veren kurum olmuş ve Aktürk bu eğitimlerde 10 bine yakın kişiye proje eğitimleri vermiştir. Aynı zamanda firma bünyesinde kurulmuş ab-ilan.com, Avrupa Birliği projeleri ve kariyer fırsatları konusunda Türkiye’nin en çok takip edilen web sitesi olmuştur. 2016 yılında AB Akademi, gelbasla.com markası ile Özel İstihdam Bürosu olmuştur. Hüseyin Aktürk, aynı zamanda Mesleki Yeterlilik Kurulu tarafından onaylı İş ve Meslek Danışmanı’dır. Halihazırda, Sınır Ötesi İşbirliği Programlarının Yürütülmesi Teknik Destek Projesi’nde ülke uzmanı olarak görev almaktadır ve kariyer danışmanlığı yapmaktadır.

Hüseyin Aktürk ile Sena Alkan boşanıyor mu?

Hüseyin Aktürk ile Sena Alkan boşandı mı sorusu gündeme gelirken Hüseyin Aktürk ile Sena Alkan'ın hakkındaki tüm bilgiler kariyerleri ile alakalıdır. Çiftin boşandığına dair iddialar bulunsa da konuyla ilgili net bir cevap bulunamamaktadır.

Kaynak: Haber Merkezi