Yeni Sağlık Bakanı kim?

Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, 2 Temmuz 2024 tarihinde T.C. Sağlık Bakanı olarak atanmıştır. Peki, Prof. Dr. Memişoğlu'nun kariyer yolculuğu ve başarıları neler? İşte detaylar...

Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, 1990 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olduktan sonra, 1995 yılında İstanbul Okmeydanı Eğitim Hastanesi'nde Genel Cerrahi Uzmanlığı alanında eğitimini tamamlamıştır. 1996-1998 yılları arasında SSK Konya Ereğli Hastanesi, PTT Hastanesi ve Bursa Askeri Hastanesi'nde Genel Cerrahi Uzmanı olarak görev yaptı. 1999-2000 yıllarında Miami Üniversitesi Karaciğer ve Gastrointestinal Transplantasyon Ünitesi'nde çalışarak uluslararası bir deneyim kazandı. 2000-2002 yıllarında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde Genel Cerrahi Anabilim Dalı'nda başasistan olarak görev yaptı. 2002 yılının sonunda PTT Hastanesi'ne Başhekim olarak atandı ve 2008 yılında Genel Cerrahi Doçenti unvanını aldı. Ayrıca, 2007 yılında başladığı Beykent Üniversitesi'ndeki Sağlık Yönetimi Yüksek Lisans eğitimini 2009 yılında tamamladı. 

Kemal Memişoğlu Kaç Yaşında Yeni Saglık Bakanı

Fahrettin Koca yerine kim geldi?

İstanbul Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Başhekim olarak 10 yıl görev yaptı. Kasım 2012'de İstanbul Anadolu Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne Tıbbi Hizmetler Başkanı olarak atandı ve Mayıs 2014'te bu birliğin Genel Sekreteri oldu. 2016 yılında Sağlık Bilimleri Üniversitesi Fatih Sultan Mehmet Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi (SUAM)'nde Genel Cerrahi Profesörü olarak atandı ve aynı yıl İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü görevine getirildi. Yeni Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Fahrettin Koca'nın yerine atanmıştır.

Yeni Saglık Bakanı Kim Kaç Yaşında

Yeni Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu Nereli? Kaç Yaşında?

Prof. Dr. Kemal Memişoğlu,1966 yılında Trabzon'da doğmuş olup, aslen Rizelidir.  evli ve üç çocuk babasıdır. Sağlık sektöründeki uzun ve başarılı kariyeri, kendisini Türkiye'nin en deneyimli sağlık yöneticilerinden biri olarak tanıtmaktadır.

Kaynak: Haber Merkezi